Core – kracht training voor Triatleten en Hardlopers

Core – kracht training voor Triatleten en Hardlopers

core training

Geachte atleten ,

In samenwerking met Pollux sport en fitness is er vanaf 8 januari 19.30 uur -20.30 uur een Cclinic Core-krachttraining voor hardlopers en triatleten. (10x) kosten 75 euro.

Waarom een clinic voor hardlopers en triatleten !!!      

Hardlopen, triatlons  wordt vaak gezien als een sport waar het puur gaat om uithoudingsvermogen, maar spierkracht speelt zeker ook een rol. Krachtoefeningen zijn belangrijk om een goede techniek te bereiken, blessures te voorkomen en een meer gebalanceerde hardloper of triatleet te worden.

Waarom krachttraining doen?
Hoewel hardlopers, triatleten vaak vooral aan hun aerobische fitness werken, is krachttraining ook een belangrijke vorm van training. Ga maar na: als je hardloopt krijgt één been steeds twee tot drie keer je lichaamsgewicht te dragen. Dat betekent dat je behoorlijke kracht in je benen nodig hebt om tempo en kilometers te kunnen maken. Maar denk ook aan je armen, schouder spieren met zwemmen waar duurkracht souplesse van grote waarde zijn. Met regelmatige krachttraining corrigeer je ook onevenwichtigheden die in het lichaam op natuurlijke wijze voorkomen, zoals links-rechts verschillen, onevenwichtige kniebuiging en -strekking, en onevenwichtigheden in algehele spierkracht. Door deze onevenwichtigheden te corrigeren verklein je de kans op blessures.

Een andere reden om aan kracht te werken is dat het je algehele hardlooptechniek verbetert. Dit is met name belangrijk voor langeafstandslopers die hun vorm gedurende de hele race willen vol kunnen houden. Als je een marathon loopt is een goede techniek in het begin makkelijk, als je nog vol energie zit, maar het is juist richting het einde, als je moe wordt dat een goede vorm echt het verschil maakt!

Dus wil je mee doen geef je op en mail naar deboks@outlook.com   en we zien jou op 8 januari om 19.30uur bij Pollux Sport en Fitness, de Doorndistel 23, 7891 WV te Klazienaveen. Voor info: tel. Jannes Bosman 06-46905899.