TRI- Team de Boks

 

 

Triatleten de Boks debuteren in de landelijke eerste divisie

Triatleten

 

“Zo’n dertig teams gaan met elkaar de strijd aan om punten te vergaren voor het klassement”, vertelt Jannes Bosman die de sport wil promoten in de regio Zuidoost-Drenthe. “Ieder jaar worden vijf, zes wedstrijden gehouden. Van Groningen tot Maastricht. We moeten voor de eerste wedstrijd een lijst met acht namen doorgeven en elke keer komen dan vier triatleten in actie. Wie is goed in vorm? Wie is beschikbaar op die datum? Ze leggen de Olympische afstand af: 1500 meter zwemmen, veertig kilometer fietsen en tenslotte tien kilometer hardlopen. De beste drie ploegen van de eerste divisie promoveren uiteindelijk naar de hoogste klasse, de eredivisie.”

Eerste team in Drenthe De Boks uit Klazienaveen is het eerste team uit provincie Drenthe dat meedoet aan de landelijke competitie. “In eerste instantie gaan we alleen van start met mannen. Het zou mooi zijn om te zijner tijd ook een vrouwenteam in te schrijven.”

In opmaat naar de eerste competitiewedstrijd wordt hard getraind. “We proberen door een persoonlijke begeleiding het maximale uit een training te halen”, benadrukt de 45-jarige inwoner van Klazienaveen. “Elke sporter zit fysiek anders in elkaar. De trainingen werpen hun vruchten af, want het ene na het andere persoonlijke record wordt verbroken.”

Vanzelfsprekend zijn de mannetjesputters ook van de partij op zondag 18 augustus in Klazienaveen. Dan wordt namelijk de jaarlijkse triatlon gehouden. Dit jaar vindt zelfs het Nederlands kampioenschap Masters plaats in het grootste buitendorp van de gemeente Emmen.

Flink aan de weg timmeren “Op voorhand een fantastisch evenement”, weet Jannes Bosman. “Natuurlijk gaan we er alles aan doen om in eigen huis volgende maand flink aan de weg te timmeren. Misschien trekken we nog wel een aantal sporters over de streep, die besluiten om ook bij de Boks te komen trainen. Sporters die het avontuur van de triatlon met ons willen aangaan.”

U wilt meer informatie over het triatlonteam de Boks in Klazienaveen? Neem dan even contact op met Jannes Bosman, 06-46905899 of kijk op de site www.deboks.nl

Het artikel is geschreven door Paul Abrahams.