Core – kracht training voor Triatleten en Hardlopers

Core – kracht training voor Triatleten en Hardlopers

core training

Geachte atleten ,

In samenwerking met Pollux sport en fitness is er vanaf 8 januari 19.30 uur -20.30 uur een Cclinic Core-krachttraining voor hardlopers en triatleten. (10x) kosten 75 euro.

Waarom een clinic voor hardlopers en triatleten !!!      

Hardlopen, triatlons  wordt vaak gezien als een sport waar het puur gaat om uithoudingsvermogen, maar spierkracht speelt zeker ook een rol. Krachtoefeningen zijn belangrijk om een goede techniek te bereiken, blessures te voorkomen en een meer gebalanceerde hardloper of triatleet te worden.

Waarom krachttraining doen?
Hoewel hardlopers, triatleten vaak vooral aan hun aerobische fitness werken, is krachttraining ook een belangrijke vorm van training. Ga maar na: als je hardloopt krijgt één been steeds twee tot drie keer je lichaamsgewicht te dragen. Dat betekent dat je behoorlijke kracht in je benen nodig hebt om tempo en kilometers te kunnen maken. Maar denk ook aan je armen, schouder spieren met zwemmen waar duurkracht souplesse van grote waarde zijn. Met regelmatige krachttraining corrigeer je ook onevenwichtigheden die in het lichaam op natuurlijke wijze voorkomen, zoals links-rechts verschillen, onevenwichtige kniebuiging en -strekking, en onevenwichtigheden in algehele spierkracht. Door deze onevenwichtigheden te corrigeren verklein je de kans op blessures.

Een andere reden om aan kracht te werken is dat het je algehele hardlooptechniek verbetert. Dit is met name belangrijk voor langeafstandslopers die hun vorm gedurende de hele race willen vol kunnen houden. Als je een marathon loopt is een goede techniek in het begin makkelijk, als je nog vol energie zit, maar het is juist richting het einde, als je moe wordt dat een goede vorm echt het verschil maakt!

Dus wil je mee doen geef je op en mail naar deboks@outlook.com   en we zien jou op 8 januari om 19.30uur bij Pollux Sport en Fitness, de Doorndistel 23, 7891 WV te Klazienaveen. Voor info: tel. Jannes Bosman 06-46905899.


 

Sportlandgoed Zwartemeer Loop

zwartemeer 1De Boks-atleten hebben weer super gepresteerd tijdens de Sportlandgoed Zwartemeer Loop op 6 okt. jl. Kiki 1e plaats dames 5 km. Gefeliciteerd kanjer!!!!zwartemeerRoy 2e en Robert 3e op de 5 km heren. Toppers  gefeliciteerd!!!!!!

diploma-diploma-diploma-diploma

 

Afgelopen week heb ik -na een zeer interessante maar ook zeer intensieve studie- mijn diploma Vitaliteitstherapeut/ Medical trainer gehaald. Daar ben ik erg blij mee. Ik zal proberen duidelijk te maken wat deze “mooie termen”  inhouden.

Vitaliteitstherapeut:

Vitaliteit is veel meer dan alleen het fysieke gedeelte. Ook emoties/stress en sociale omgeving spelen een belangrijke rol!

Als vitaliteitstherapeut kan ik op verantwoorde wijze aanpassingen doorvoeren bij zowel gezonde als chronisch zieke mensen.

Voeding, beweging en emotie-management worden samengevoegd in een integraal geheel, je kunt ze immers niet los zien van elkaar.

 

Medical Trainer:

Een personal trainer helpt mensen met het bereiken van hun persoonlijke doelen.

Een medical trainer traint daarnaast ook mensen die gehinderd worden door medische aandoeningen zoals hardnekkige blessures, rugklachten of diabetes. Hij/zij heeft daarvoor de meest complete medische fitness opleiding gevolgd.

Goed leren bewegen en verantwoord inspannen kan een enorm verschil uitmaken bij chronische ziektebeelden.

Gedragsproblemen en dan ?

agressie-shutterstock_62952733

Gedrags  problemen (antisociaal ) bij jongeren vormt een ernstig probleem voor zowel de omgeving die er slachtoffer van is als voor de kinderen en jongeren die het vertonen. Inmiddels is duidelijk dat niet 1 op zichzelf staande oorzaak tot dit gedrag leidt . Complexe wisselwerking  tussen omgeving invloeden en kinderfactoren , maar denk ook aan gedrag “ beperkingen” als autisme , ADHD , PDD-NOS .

Deze kinderen en jongeren worden veelal afgewezen door leeftijdgenoten en geven vaak aan zich ongelukkig en eenzaam te voelen.  Dit gedrag in de kindertijd is opmerkelijk stabiel en geeft een verhoogde kans op onder andere latere agressiviteit, delinquentie, voortijdig school verlating en relatie problemen in het algemeen. Vrienden maken maar vooral houden is een pre voor deze jongeren. Om effectief met deze jongeren om te gaan is het belangrijk hoe te weten hoe om te gaan met deze jongeren.

Met de jongeren wordt heel veel gepraat door ouders, leerkrachten, mentoren, maatschappelijk werker,  enz enz. Zonder of weinig resultaat  en de jongeren worden alleen maar gefrustreerd te samen met de ouders.  Deze jongeren leren alleen door ervaringen op te doen (ervaringsleer). Daarom is een training noodzakelijk en een voorwaarde om jongeren de instrumenten te geven om zich positief te ontwikkelen. Het is belangrijk om dit voor langere tijd te monitoren omdat jongeren snel terug vallen in hun oude “veilige gedag “ met de gebruikelijke hoogte en diepte punten.Daarom ben ik een voorstander om dit voor langere tijd te laten monitoren door een coach of trainer. Mede omdat de jongere zich veilig voelt en open staat voor eventuele veranderingen.deboks-logo-wit-blauw[1top] Er veranderd namelijk een heleboel bij jongeren en hun wereld is continue aan verandering onderhevig en tegelijkertijd blijft de wereld voor jullie als ouders redelijk hetzelfde.

Als ouders wil je je kind helpen, maar steeds vaker blijkt dat je elkaar niet meer snapt of je hulp/interesse wordt niet gewaardeerd. Waar sta je als ouder, moet je grenzen trekken, duidelijk kaders scheppen of juist begripvol zijn. Ben je zijn/haar ouder of wil je de beste vriend of vriendin  zijn!

Wij bieden voor pubers en jong volwassen mensen een coaching leertraject aan.

De jongere gaat samen met de trainer/coach zijn eigen koers bepalen, doelen vastleggen en deze proberen te behalen. De coach begeleidt dit en zet alles in een breed  perspectief. Uiteindelijk wil iedereen een gelukkig en evenwichtig toekomst . Als ouders sta je er letterlijk en figuurlijk niet alleen voor.  “geloof in mogelijkheden van  kinderen en niet in beperking”.