Nieuw onderkomen in de steigers

Hoewel alles nog in de steigers staat voor ons nieuwe onderkomen en we momenteel druk bezig zijn met sportbegeleiding en coaching kunnen we binnenkort ook grotere groepen begeleiden dit geeft mij als Medical en revalidatie trainer ook de mogelijkheden om deze groep te helpen. Dus mensen wil je weer vitaal bewegen en durf jij jezelf uit te dagen. Dit is de mogelijkheid
om heel laag drempelig in te stappen.

Medical training is het begeleiden van mensen met een verminderde belastbaarheid. Medical training heeft als doel de fysieke en functionele belastbaarheid van mensen met klachten aan het steun- en bewegingsapparaat te verhogen en de algehele conditie te verbeteren. Medical training is geschikt voor mensen die tijdens of na het behandeltraject bij een fysiotherapeut of andere specialist kampen met een verlaagde belastbaarheid.

Mensen met lichamelijke klachten willen vaak wel bewegen, maar kunnen of durven dit niet vanwege hun klachten.

De Medical Fitnes Instructor is hiervoor speciaal opgeleid. Hierdoor kunnen mensen met lichamelijke klachten verantwoord en doeltreffend getraind worden.

Verlaagde belastbaarheid kan ontstaan door onder andere:
◾revalidatie na een operatie of ziekte
◾het aannemen van een verkeerde houding tijdens de dagelijkse bezigheden
◾CANS, voorheen RSI (klachten aan armen, nek en schouders)
◾rug-, knie- en enkelklachten
◾reumatische- en longaandoeningen (COPD)
◾diabetes mellitus
◾burn-out
◾stressfactoren
◾(terugkomende) blessures
◾bekkeninstabiliteit
◾hart- en vaatziekten

De Medical Fitness Instructor maakt gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, de beste technieken met bewezen resultaat. Door Medical trainingen zult u lichamelijk en geestelijk weer beter gaan functioneren en zal de kwaliteit van uw leven aanzienlijk verbeteren.