Weerbaarheidstraining

 

Weerbaarheidstraining  de Boks . 

De weerbaarheidstraining is bedoeld voor jongeren van 12 tot 18 jaar. De training wordt zo nodig per leeftijdsgroep aangepast. De intentie is vooral leren door te DOEN !

Door de oefeningen  leer je wat je sterke en minder sterke punten zijn. We laten je b.v. voelen hoe sterk je eigenlijk bent.

We gebruiken oefeningen die met ademhaling en lichaamshouding te maken hebben. Ook leer je je er bewust van te worden dat je lichaamshouding al veel over jezelf vertelt. Ook oogcontact en stemgebruik bepalen voor een groot deel hoe je op anderen overkomt. Hierdoor leer je hoe je door jouw gedrag over komt bij anderen.

Het effect van deze training is, dat de jongeren en kinderen door het verbeteren van hun fysieke weerbaarheid ook mentaal en sociaal weerbaarder wordt. Ze vergroten hun zelfvertrouwen en worden assertiever!

De training is dan ook zeer geschikt voor kinderen/jongeren die (nog) niet zo stevig in hun schoenen staan. Ook kinderen/jongeren die vol energie zitten en een kort lontje hebben, kunnen veel baat bij de training hebben. Je leert jezelf beheersen. Je beslist zelf of je boos gaat worden. Niet `de woede` is de baas, maar je bent zélf de baas! Ook leer je de grenzen van iemand anders te respecteren.

De kinderen doen veel oefeningen samen en er is continue een terugkoppeling naar situaties in het dagelijks leven. We geven deze training met twee trainers, zodat er voldoende aandacht is voor ieder kind.

We maken gebruik van de methodieken :`Rots en Water`, agressie regulatie en ontspanningsoefeningen.

Meer informatie over de grondlegger van Rots en Water, is te vinden op de site: www.rotsenwater.nl

De training bestaat uit  8 lessen.

Trainingen worden  in groepsverband gegeven en er wordt gekeken naar de leeftijd, maar in overleg is een individuele aanpak ook mogelijk.